Youtube

Youtube
Βρείτε το κανάλι μας στην ψηφιακή πλατφόρμα youtube.

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Κυκλοφόρησε το 18 τεύχος της ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ με πολύ αξιόλογο περιεχόμενο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυκλοφορεί ήδη σε όλη την Ελλάδα το τεύχος 18 Άνοιξη 2016 της ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θεματολογία.

Στα κύρια άρθρα, ο Κωνσταντίνος Κόλμερ μιλάει για τον «Αμελέτητο Κλάους Ρέγκλινγκ», ο Πάνος Παναγόπουλος για την «Σχεδιασμένη και σταδιακή “Decroissance” για ένα ελπιδοφόρο σήμερα και ένα σαφώς καλύτερο αύριο», ενώ ο Γιάννης Μαρίνος θυμάται «Όταν η Αριστερά συγκυβέρνησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα». Επίσης, ο Θεοφάνης Μαλκίδης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου «SOS για το δημογραφικό», ο Νίκος Μαντζαρέας αναρωτιέται «Συνεχίζει να υφίσταται το δόγμα «Η Κύπρος κείται μακράν;»», ο Γιώργος Κουσούλης αναλύει «Το επιχείρημα» και ο Νίκος Λιναρδάτος επισημαίνει «Δεν είναι πατρίδα αυτό που βλέπουμε στα κανάλια». Ακόμα, μπορείτε να διαβάσετε τους Νέστορα Κουράκη (Πώς λειτουργεί μια πολιτική ιδιοφυΐα), Γεώργιο Κ. Οικονόμου (Ο ιστορικός ρεβιζιονισμός είναι η συνέχιση της γενοκτονίας. Η περίπτωση των Αρμενίων) και Βασίλη Τρίγκα (Τα Μακρά Τείχη των Αθηνών και οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας).

Το αφιέρωμα του τεύχους έχει τίτλο «Τίτλοι Τέλους. Η Ελληνική Δημοκρατία σε βαθειά θεσμική κρίση». Τα άρθρα του αφιερώματος καταδεικνύουν τόσο την θεσμική όσο και την αξιακή κρίση που διέπει την χώρα μας αυτή την περίοδο. Ξεχωρίζουν το βαρυσήμαντο άρθρο του Αλέκου Παπαδόπουλου (Η ποδηγέτηση των θεσμών), αλλά και τα εξίσου ενδιαφέροντα κείμενα των Κώστα Μ. Σταματόπουλου (Προς τι η έκπληξη;) και  Αντώνη Παπαγιαννίδη (Τι (φοβούμαι ότι δεν) είναι δημοκρατία). Ακόμα, μπορείτε να διαβάσετε τους Γιώργο Κ. Στράτο (Ανασφάλεια, Αγένεια, Αμορφωσιά. Τα τρία Άλφα του εκφυλισμού της Δημοκρατίας μας), Κώστα Καραΐσκο (Η «δημοκρατία» στη σύγχρονη Ελλάδα), Θεοφάνη Μαλκίδη («Θα σε στείλω στον Έβρο»), Γρηγόρη Βασδέκη (Αρχέγονα σκοτεινά ένστικτα καθοδηγούν την  αυτοκαταστροφική πορεία μας) και Αλέξανδρο Κόντο (Η Αρχή της Απροσδιοριστίας είναι η βάση της πραγματικής δημοκρατίας).

Στον Φάκελο Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας, που έχει θέμα «Η γεωπολιτική της Αρκτικής», παραθέτουν τις απόψεις τους οι Ιπποκράτης Δασκαλάκης (Η τήξη των πάγων ανατρέπει τις θεσμικές ισορροπίες), Γιάννη Χατζόπουλο (Η στρατηγική της Δανίας στην Αρκτική), Μάριο Νοβακόπουλο (Κλιματική αλλαγή και αρκτική ναυσιπλοΐα) και Χρήστο Ζιώγα (Η συσσωμάτωση της Αρκτικής στο διεθνές γίγνεσθαι).

Στα πολιτιστικά, ξεχωρίζουν η κριτική θεάτρου του Γιάννη Δρακόπουλου (Καθαρή Πόλη), η βιβλιοκριτική των Γεωργίου Κ. Μπήτρου (Ποτέ πια πτώχευση. Μια παρακαταθήκη βασισμένη στην φιλοσοφία της ελευθερίας) και Σπύρο Γεωργίου (Δημήτριος Καπετανάκης, Δημιουργική Θέα προς το Αιώνιο Εν, προσεγγίσεις στον στοχασμό του)και τα πολιτιστικά νέα του Παύλου Καρούσου. Ακόμα, στην επιφυλλίδα μην χάσετε τον Σπύρο Κουτρούλη (Η ιστορική συνέχεια του Ελληνικού έθνους στο έργο των Γιώργου Σεφέρη, Κ.Θ. Δημαρά, Νίκου Σβορώνου και Κωνσταντίνου Τσάτσου) και το διήγημα του Βασίλη Χ. Κωνσταντίνου (Αυγουστιάτικη επίσκεψη στο Μουσείο των Θαυμάτων).
       Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ διατίθεται κεντρικά από τις Εκδόσεις Παπαζήση (Νικηταρά 2 και Εμμ. Μπενάκη), κυκλοφορεί πανελλαδικά σε περίπτεραβιβλιοπωλεία και κέντρα τύπου, αποστέλλεται σε συνδρομητές και αναρτάται διαδικτυακά, μετά την έντυπη κυκλοφορία της, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.neapolitiki.gr. Για συνδρομές, μπορείτε να στείλετε e-mail στο syggrafeas@yahoo.gr ή να τηλεφωνήσετε στο 6978774874 και 698014944.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου