Youtube

Youtube
Βρείτε το κανάλι μας στην ψηφιακή πλατφόρμα youtube.

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ Φ.ΝΙΤΣΕ

«Γιατί ακόμα και τις εκκλησίες και τους τάφους των Θεών αγαπώ, αρκεί μόνο το καθαρό μάτι του ουρανού να κοιτάζει μέσα από τη συντριμμένη στέγη τους , πρόθυμα κάθομαι χλόης όμοιος και κόκκινης παπαρούνας όμοιος , πάνω στα ερείπια των εκκλησιών….Γιατί σε αγαπώ ω αιωνιότητα.. Αν έπαιξα ,κάποτε , στο τραπέζι των Θεών της γής ζάρια με τους Θεούς , έτσι που η γη έτρεμε και σκιζόταν και ρέματα φωτιάς ξεφυσούσε :- γιατί ένα θεικό τραπέζι είναι η γη , που τρέμει από τα καινούργια δημιουργικά λόγια κι από τα ζάρια των Θεών ….
Και πίστεψέ με μόνο , φίλε μου με τον καταχθόνιο πάταγο! Τα μεγαλύτερα γεγονότα –δεν είναι οι θορυβωδέστερες , μα οι σιωπηλότερες ώρες μας….
Πρέπει να έχουμε έναν σκοπό που εξ αιτίας του ν’αγαπήσουμε ο ένας τον άλλο μας !Όλοι οι άλλοι σκοποί αξίζουνε να καταστραφούν !
Στην έρημο κατοίκησαν πάντα τους οι αληθινοί ,τα ελεύθερα πνεύματα , σαν κύριοι της ερήμου .Μα στίς πολιτείες κατοικούν οι καλοθρεμμένοι , φημισμένοι σοφοί ,- τα φορτηγά ζώα
Κράτος λέγεται το πιο παγερό απ’ όλα τα παγερά τέρατα .Κ’ επίσης παγερά ψεύδεται και τα ψέματα αυτά έρπουν από το στόμα του : «Εγώ το κράτος , είμαι ο λαός ».Αυτό είναι ψέμα !Δημιουργοί ήσαν αυτοί που δημιούργησαν τους λαούς και κρέμασαν απο πάνω τους μια πίστη και μιαν αγάπη έτσι υπηρέτησαν τη ζωή.
Θα πίστευα σ’έναν Θεό μόνο , που θα ‘ξερε να χορεύει. »
(Φ.ΝΙΤΣΕ:Έτσι μίλησε ο Ζαρατούστρα ,Μετ.Άρη Δικταίου ,Εκδ.ΔΩΔΩΝΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου